Blog #44 Hoe breek je uit de gevangenis van jouw uitstelgedrag?

Blog #44 Hoe breek je uit de gevangenis van jouw uitstelgedrag?

Je neemt kort de telefoon op en wèg is jouw aandacht van jouw to-do lijstje en je komt er de hele dag niet meer aan toe omdat ook nog iets anders alle aandacht nodig had. Herken je iets?

Hey, maak jij ook jouw to-do lijstje? Je wilt aan de slag, maar iets houdt je tegen. Je besluit wat zeker af moet die dag en tot je verbazing zie je jezelf dan ineens andere dingen doen die weliswaar ook op je lijstje staan. Ken je dat? … 

Herkenning

Dat had ik destijds ook. Ik zat in een oefengroep bij mijn coach en niemand wist een voordeel te benoemen van ongeduld. Mijn coach kwam langs en zei: “Ohh.. heb jij weinig Geduld?” Ik beaamde en daar kwam zijn voor mij verbluffende antwoord: “dan kan je veel in je leven meemaken”. Hij had gelijk: als inmiddels alleen staande moeder van een stel aankomende pubers èn twee heel jonge kinderen had ik al veel meegemaakt, maar mijn/ons verleden was letterlijk nog niet afgemaakt en de problemen bleven innerlijk sudderen. 

 Uitstel en in het “vergeethoekje”

Soms had ik last van emoties en herinneringen die zich duidelijk lieten zien, soms ook niet. Mijn vooral mentale pijn sleet wat weg en bleef braaf in mijn “ik weet het niet” vergeethoekje. Ik had nog niet door hoeveel energie het me kostte om het niet aan te hoeven gaan. Voor mij was er toen maar één mijzelf overtuigende oplossing: 

 Wees er maar niet mee bezig, want je moet nu verder en je hebt jouw energie hard nodig voor Nu èn je toekomst

Zo kwam het dat ik van mezelf niet met mijn verleden om hoefde te gaan. Dat ik mezelf een mooi verhaal vertelde om vooral maar niet met mijzelf aan het werk te gaan. Door uit te stellen creëerde ik slechts tijdelijk “innerlijke vrede”. 

 Het bleef een worsteling

Met al mijn emoties bleef ik worstelen en met alles wat er nog meer tegen wil en dank mee verbonden was. Ik duwde mijn opborrelende emoties steeds weer kopje onder. Zo bleef het leven vrolijk verder gaan met mij de triggers, hobbels en lastig te vermijden belemmeringen aan te bieden.

Mijn schuld en schaamte toegeven en innerlijk verwerken zou me veel tijd en energie bespaard hebben. 

 

MIJN EERSTE REïNCARNATIESESSIE

Tijdens een demonstratie dag van een opleiding tot reïncarnatietherapeut verzamelde ik alle moed en ik onderging een echte reïncarnatiesessie. Het was mijn eerste keer en ik voelde me bang. Toch wilde ik weten hoe die sessie zijn werk doet en hoe het voelde om in lichte trance te gaan…

In de studiejaren die volgden werkte ik ook aan mijn eigen oude en nieuwe innerlijke belemmeringen en overtuigingen. Ik ruimde veel onnodige ballast op. 

 Verandering

Ondanks dat de studie, mijn kinderen (als alleen staande moeder) en mijn beginnende praktijk me veel energie kostte, voelde ik me energieker en vrolijker worden dan ervoor. Door mijn uitstelgedrag aan te pakken hield ik tijd voor mezelf over. Daarin mediteerde ik en werkte met mijn klankschalen..

Mijn omgeving merkte veel positieve verandering en rust in me, mijn toenmalige voeding- en shiatsu-massage praktijk kwam ook in de flow. In 1992 ontving ik mijn diploma als reïncanatietherapeut bij de Stichting Reïncarnatietherapie Nederland.

 Inzicht

Wat ik in het verleden niet snapte, besefte ik pas veel later. Tussen mijn werk door had ik meer moeten – JA MOETEN – ONTSPANNEN. Als workaholic leefde ik vele jaren in onnodige spanning met bijna een burn-out tot gevolg. Het inzicht komt helaas achteraf pas, jammer want het had me vele jaren verlies van tijd en energie kunnen besparen.

Om jou dit verlies van tijd en energie te besparen leer ik je graag hoe ik mijn uitstelgedrag oploste. Stel je eens voor hoe jij rust en waardevolle ME-time hiervoor in de plaats creëert. 

Helende klanken

Een van de manieren die mij toen en nu nog helpen om in diepe rust te komen zijn die helende klanken die ik in mijn hele systeem opneem. Deze heerlijke ontspanning wil ik graag met je delen. 

Daarom maakte ik een heel aantrekkelijk zomerfeest aanbod. Deze zomer heb ik een speciale klankschalensessie voor je.


 


        bestel hier je ticket     


Sjamanisme en helende klankschalen

Bij mijn leermeester en sjamaan Joska Soos leerde ik helend met klankschalen werken. Een aantal van mijn prachtige klankschalen bestaan uit 7 verschillende metalen. De meesten zijn met liefde en met de hand gemaakt. Die bijzondere metalen geven vele boventonen die zachtjes op jouw waardevolle chackra’s (verbindingen van energiën) inwerken. 

Jouw lichaam bestaat voor 70% uit water. Water is goed geleidend voor alles wat goed èn fout voor jouw systeem is. De subtiele klanken helpen gemakkelijk jouw systeem te reinigen van onnodige ballast. Laat je heerlijk verwennen en laat je meevoeren naar jouw rust in de 45 minuten waarin we ook een korte inleiding doen en een meditatie.

Ik dacht dat ik mijn leven alleen aan kon, maar het ging ten koste van veel ruimte voor mezelf en voor mijn kinderen. Hier onder geef ik je waardevolle tips waarmee je al een heel eind kunt komen, maar om duurzaam jouw ontspannen reis te maken heb je heus een gekwalificeerde coach nodig.

Ik help je graag om liefdevol voor jezelf te zorgen en door te focussen meer tijd te winnen voor jouw persoonlijke rust. Jij energiek op de eerste plaats met rust in je hoofd, vuur in je hart en kracht in je lijf.

  

HIER ZIJN 3 TIPS OM ALVAST Van uitstelgedrag naar focus te komen en dan doorpakken.

1. MAAK JOUW REIS SAMEN: Mijn belangrijkste tip is dat je samen met een gekwalificeerde coach je reis maakt. Jouw verdrongen pijnen en angsten bewaken jouw “ik weet het niet hoekje” waardoor je zelf niet of nauwelijks bij je diepere oorzaken kunt komen. Die oorzaken zullen we opsporen en eindelijk kan ik je helpen om ze echt te verwerken. Alleen dan heb je blijvend resultaat. Het scheelt je heus onnodig veel jaren getob en geworstel.

2. ZELFZORG: Zorg goed voor jezelf. Hoewel de meesten van ons het niet van ouders of op school leerden, kan je voor jezelf leren kiezen. Dat betekent heel vaak Nee zeggen. Soms ook tegen je eigen wensen in om je focus te houden op jouw oorspronkelijke doel en keuze.

 Werk in blokken van 1,5 uur maximaal. Je hebt 15 minuten pauze om te bewegen, mediteren, wc, wat drinken of helemaal te Niksen. Daarna ga je fris verder en ben je dankbaar dat je dat werk afrondde. 

Zelfzorg is ook dat je viert wat je gedaan hebt, al is het met iets heel kleins. Wees vooral trouw aan jouw eigen doel. Wees duidelijk naar de ander als het je niet past en maak een andere afspraak. Jij bent jouw eigen vrije ruimte waard. 

 3. VOEDING: Eet schoon, vers, natuurlijk voedsel. Geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen en ook geen plastic verpakkingen accepteren.. Bereid jouw voedsel zelf. Drink schoon fris water, kruidenthee en groentesap en eet hooguit twee keer per week dierlijk. 

Enkele mooie vleesvervangers zijn: seitan (in pot), seitanbroodjes, tofu, tempeh en natto. Aan natto moet je even wennen, maar het is heerlijk vermengd met umeboshipasta en mosterd. Dan zijn er vele soorten bonen, elk met hun eigen smaak. 

Eet als groente vooral groen bladgroen en wortelen en combineer met wilde kruiden als brandnetel, smalle en brede weegbree (ook de zaden!), madeliefjes, smeerwortel, klis, oost indische kers, goudsbloem. Zo maak je al snel feestelijke maaltijden..

NU BEN IK BENIEUWD:

Ik ben heel benieuwd welke van de 3 tips jij het belangrijkste vindt en waarom. Je maakt me blij met jouw commentaar met reden hier onder. Onder minimaal 3 commentaren verloot ik deze week een GRATIS live klankschalensessie t.w.v. 107 euro in Hooge Mierde.

Ik hoop je gauw te ontmoeten, deel gerust deze blog met jouw relaties op LinkedIn EN voeg me gerust toe aan jouw netwerk 😊 

Hartegroet,

Marianne Witmer

Verbindende probleemoplosser voor jouw levensgeluk.

Regressie- en reïncarnatietherapeut, Holistische Transitiecoach, Expert Energie & Voeding. Met mijn O.E.R.M.E.S.S. methode help ik je snel van onrust, buikpijn, slapeloze nachten en piekeren af. Als creatieve leider kom jij op nummer 1. Met meer tijd voor jezelf, gezond en energiek genereer je met gemak meer winst in jouw onderneming . 


Ik geloof dat we een Krachtige en Liefdevolle Wereld creëren door ons authentieke wezen te herkennen, onze eigen GENEESKRACHT te hervinden, te laten groeien en met onze hartkracht in verbinding te ondernemen. 

Ik beloof dat we onze Online en Offline Netwerken opbouwen en onderhouden voor Duurzame en lange termijn win-win relaties, voor onze gezamenlijke GEZONDHEID en Mondiaal leven en ondernemen VANUIT HET HART. 

Mijn missie is om ieder jaar 500 moeders met een Onderneming te helpen naar meer en blijvende Gezondheid, meer Inspiratie, Creativiteit en Leiderschap, om energiek Meer Winst met hun Bedrijf te genereren. 

Maak je Sterk en Vier je Zegeningen, Elke Dag.   

Reactie plaatsen