Blog #48 In 4 stappen van onverteerbare energie naar een gezonde lever in harmonie

Blog #48 In 4 stappen van onverteerbare energie naar een gezonde lever in harmonie

De vriendelijk grappende vragensteller kijkt me olijk aan en zegt: “Wat heb je op je lever?” Boos voel ik me. Boos los laten, dat vroeg de volle verduisterde maan deze week van me. Het was heftig want al het zware van over de hele wereld trilde los en kwam in beweging met die mooie volle maan. UhhOeeii.

Ik voel zoveel onrust en ik ben zo boos…. Boos op van alles: die ellendige kunstmatige maatregelen: tijd verzetten! Overweldigende zichtbare en onzichtbare prikkels van straling, geluid, zeg maar kabaal van al die apparaten die we door de luxe van ons bestaan nodig denken te hebben. Merk je hoe ook jouw lichaam stress op loopt en in jouw drukke bestaan ook jouw korte lontje zich te vaak laat gelden?

Jouw lever doet pogingen om onder andere al die stress te beperken. Jouw stoere 1,5 kg wegende lever is je grootste holle inwendige orgaan met wel 500 functies! Als enig orgaan in ons lichaam heeft het de capaciteit  om te vernieuwen. Één deel van een lever kan weer uitgroeien tot een volledige lever. Ons hele lichaam en vooral jouw lever mag je goed onderhouden.

De lever zuivert jouw bloed van gifstoffen als alcohol, medicijnen, landbouwgif in groentes en fruit. Zuivert ook oxidatie die veroorzaakt wordt door stress en onzichtbare straling. Ze scheidt per dag ongeveer 1000 ml gal af voor afbreken van vetten in de spijsvertering. De lever slaat vitamines en mineralen op (vitamine A, B12, D en ijzer) en speelt een sleutelrol bij de regulering van cholesterol, hormoonbalans en bloedstolling.

Als de stress-druk te hoog wordt, beginnen we ons te irriteren. Jouw hormonen reageren en geven je de eerste waarschuwing. Herken je de pijn in jouw buik? Het is de tweede waarschuwing. Als je nog niet luistert, word je te snel boos om kleine zaken (waarschuwing 3), hoofdpijn is een nadrukkelijker waarschuwing (4) en als we  nog niet genoeg luisteren krijgen we slapeloze nachten (waarschuwing 5) en gaan we liggen piekeren.

Waarom moeten we onze lever helpen bij haar functie? Omdat alle inwendige en uitwendige belasting te groot is voor haar optimale functioneren. Daarbij komt een belangrijke factor waar te weinig aandacht aan wordt besteed: De gezondheid van de lichaamscellen.

Onze cellen (ook die van de lever) functioneren optimaal als ze voldoende kwaliteits voedsel krijgen en daar ontbreekt het grondig aan.


 

Hier volgen de 4 stappen naar je gezonde lever:

1. De lever en galblaas (hout): In de Oosterse Geneeswijze hoort bij de lever de hout-energie. Het is het eerste element van de Chinese 5 Elemententheorie; een opgaande energie die in het voorjaar ontwaakt. De 5 elementen doorlopen een jaarcyclus. 

In de zomer eet en drink je open makend en verkoelend voedsel. Door de Vuur (2e element) energie die er dan heerst is dat prima, maar als de Vuur energie daalt naar Aarde (3e element) hebben je organen verwarmender en krachtiger voeding en drinken nodig.

Van licht koken en kort vuur zet je de stoofpotjes nu, in de herfst, wat langer op het vuur. Nu, in de herfst eet je meer wortels, rode biet schorseneer, pompoen en donker groene groentes. Voor je lever zijn warme dranken zoals kruidenthee heilzaam. Ook is knoflook, bessen, noten, zaden, vis, grapefruit, spirulina, curcuma, gember en kruisbloemige groenten zoals boerenkool, broccoli, bloemkool en spruitjes ondersteunend voor de lever.

2. Glycanen: Onze cellen hebben honger, ook de cellen van de lever komen kwaliteits voeding tekort. Ik kan het niet genoeg benadrukken! Sinds begin 1900 is er weinig bodemleven over door langdurige vergiftiging met kunstmest, pesticiden en ook de overdosis aan staling en luchtvervuiling. Zelfs biologisch dynamisch verbouwde groente en fruit komen mineralen, sporenelementen en vitamines tekort.

Ik kan je plantaardige supplementen leveren die als voedingsondersteuning zijn samengesteld door toevoegingen van alle vitamines, sporenelementen, glycanen en mineralen die onze cellen tekort komen. Glycanen (suikers) heeft ons hele lichaamssysteem nodig en zeker ook jouw lever.

Wist je dat In ons voedsel slechts 2 van de 8 benodigde suikers zitten die onze hersens, spieren, botten, hormonen en lever nodig hebben?

Deze krachtige supplementen bezitten de hoogste kwaliteit glycanen uit Aloë Vera van de hele wereld, afkomstig van vulkanische Aloë Vera. Deze glycanen zijn nodig om de celwanden te beschermen en werken als antennes voor elektrische communicatie tussen de cellen. Koop niet zomaar goedkope of dure supplementen. want deze kunnen onvoldoende getest, onzuiver of vervuild zijn en juist leverschade aanrichten Vraag vakkundige informatie, afgestemd op jouw systeem.

 
3. Leefstijl: Je leefstijl is erg belangrijk voor je gezondheid. Voor de lever zijn medicijnen schadelijk. Bouw aan jouw immuun systeem met biologische groentes, weinig vlees en neem geen suiker meer maar veilige plantaardige zoetstoffen als amazake, rijststroop, rozijnen, abrikozen. Als je immuun systeem sterker is, zal je minder of geen medicijnen nodig hebben. Ondersteun met plantaardige supplementen die alle 8 glycanen bevatten. Combineer je maatregelen. Dit werkt krachtiger dan iedere maatregel afzonderlijk.

Omdat fructose schadelijk is voor de lever, blijf je beter af van voedsel dat rijk is aan fructose, zoals bewerkt voedsel en frisdranken Deze bevatten vaak de goedkope glucosefructosestroop of maisstroop.

Medicijnen, verkeerde voeding, geraffineerde granen, veel rood vlees alcohol, te weinig beweging in de buitenlucht, teveel elektronica en weinig of slecht slapen levert op zich al stress op voor je lever. Teveel suiker, ook chocolade, zal de lever omzetten in vetten. Voor de lever is één van de grootste bedreigingen niet-alcoholische leververvetting; een epidemie in westerse landen. het treft zelfs vele kinderen. Naar schatting heeft zo’n 25 – 30% van de bevolking een vervette lever.

4. Diagnose: Je merkt of je lever problemen heeft door te gaan zitten. Duw dan net onder je ribbenboog. Als dat pijn doet of steekt is je lever ontstoken. Met een zieke lever ben je vaak of chronisch moe, ook kan je huid geel zien en je urine kan te donker zijn, in combinatie met lichte ontlasting en een opgezette buik door vochtophoping. Ook kan je dan misselijk zijn, waardoor geen eetlust hebt. Soms heb je jeuk en een neiging tot makkelijk bloeden en blauwe plekken.

Je merkt een zieke lever meestal pas in een vergevorderd stadium op. Daarom is het raadzaam om uit preventieve overwegingen zo gezond mogelijk te leven en bij twijfel onderzoek te laten verrichten. Zorg vooral dat je af valt als je te zwaar bent. Bij overgewicht  is het belangrijk om af te vallen. Een afname van 5% van je lichaamsgewicht kan het vet in de lever significant laten afnemen.

HERKEN JE EEN VAN BOVENSTAANDE STAPPEN OF HEB JE EEN AANVULLING?

Hier komen de 4 stappen nog een keer op een rij:

  1. Lever & galblaas
  2. Glycanen
  3. Leefstijl
  4. Diagnose

Nu ben ik benieuwd..

WELKE VAN DE 4 STAPPEN SPREKEN JE AAN EN WAAROM ?

Ik geloof in het principe van “Eerst Geven” en om deze intentie kracht bij te zetten, heb ik een cadeau voor iedereen die deze week een commentaar met een reden achter laat.

Ik beloon je reactie met reden met enkele wetenswaardigheden van geneeskrachtige groentes en een kruid. [t.w.v. € 7,77]

Hartegroet,


Over Marianne Witmer: gepassioneerde entrepreneur, expert duurzame macrobotische voedingskennis, executive lifetime coach en mentor, shiatsu, klank en healing, bedenker van de O.E.R.M.E.S.S. methode. Ik help jou, drukke moeder, van stress chaos en hoofdpijn naar jij energiek op de 1e plaats in gezonde balans met tijdwinst voor jezelf, je gezin en vrienden.

Ik geloof dat we een krachtige, liefdevolle en positieve wereld creëren door ons innerlijk wezen te herkennen, onze Geneeskracht te hervinden, te laten groeien en met onze liefde elkaar aan te raken en te ondersteunen.

Ik beloof dat we onze online en offline netwerken opbouwen en onderhouden voor duurzame en win win relaties, voor onze gezamenlijke gezondheid en ondernemingen vanuit het hart.

Mijn missie is om ieder jaar 100 drukke moeders te helpen naar blijvende gezondheid, inspiratie, creativiteit en zelfleiderschap.

Maak je Sterk en Vier je Zegeningen, Elke Dag.  

Hier onder 👇👇👇👇👇zie je een lijst met mijn andere blog-artikelen. Lees ze gerust en laat me weten wat je ervan vindt!

Reactie plaatsen